Monday, May 12, 2014

Petua dan Tips Menggebukan dan Mencerahkan Kulit


Petua dan Tips Menggebukan dan Mencerahkan Kulit
Gambar sekadar hiasan

Dah lama rasanya saya tak sharing petua-petua dan tips di blog ni. Oklah harini terasa nak sharing petua dan tips untuk menggebukan dan mencerahkan kulit. Haaa petua ni musti ramai yang tak sabar nak tau kan....sabar ya Cik Jah heeeee....Jom kita terjah petua-petua yang nenek moyang kita amalkan sejak dulukala untuk maintain gebusss dan mantop gitew. Mana yg elok kita boleh jadikan panduan dan amalan kita juga k sebab wanita dan kecantikan sememangnya tak dapat dipisahkan.



Petua Pertama - Untuk dapatkan kulit yang tegang dan cerah


petua kulit tegang
Gambar Hiasan - Beras Pulut Hitam
  1. Ambil sedikit beras pulut hitam kemudian di goreng tanpa minyak sehingga cukup masak.
  2. Tumbuk beras pulut hitam tersebut hingga halus.
  3. Setelah menjadi serbuk ambil sedikit air suam dan campurkan sekali hingga menjadi pekat.
  4. Setelah itu sapukan ke wajah dan biarkan kering.
  5. Gunakan sebagai masker wajah dan kulit akan terasa tegang.
  6. Amalkan seminggu tiga kali, Insya Allah wajah akan sentiasa tegang dan kulit kelihatan putih.


Petua Kedua - Untuk Menggebukan Kulit Muka


Gambar Hiasan - Limau Kasturi
  1. Sediakan ialah segenggam beras pulut, madu dan lima biji limau kasturi.
  2. Goreng beras pulut tanpa minyak sehingga kuning lalu di tumbuk atau di kisar sehingga hancur dan halus.
  3. Kemudian barulah di campur dgn madu dan air perahan limau dan gaul hingga sebati.
  4. Sebelum menggunakannya anda perlulah membasahkan muka dan menyapunya dgn perlahan-lahan dan membiarkanya selama 15 minit.
  5. Kemudian anda bilas muka anda dengan air bersih dan lihatlah hasilnya.
  6. Jika perlu lakukan 3 kali seminggu.


Petua Ketiga - Untuk Kulit Cerah dan Berseri

Petua Kulit Cerah Berseri
Gambar Hiasan - Daun Sirih
  1. Rendam Beras semalaman.
  2. Keesokan harinya tos dan jemur beras tersebut hingga kering.
  3. Setelah kering, tumbuk atau kisar sehingga halus bersama-sama dua hingga tiga helai daun sirih, sepotong ibu kunyit dan segenggam pucuk jambu batu sehingga lumat atau hancur.
  4. Bancuh campuran tadi dgn air secukupnya dan sapukan pada kulit wajah.
  5. Selepas 15 hingga 30 minit, barulah cuci wajah anda.
  6. Sebaik-baiknya guna sebelum tidur,dua atau tiga kali seminggu,selamat mencuba.


Petua Keempat - Untuk Menghaluskan Kulit


Petua Menghaluskan kulit
Gambar Hiasan - Madu
  1. Ambil setitik madu dan campurkan dengan sedikit air bagi memudahkan larutan.
  2. Jadikan sebagai masker dan sapukan pada kulit wajah yang bersih.
  3. Biarkan ia kering dan bilas,ulang dua kali sebulan.

Petua Kelima - Untuk hilangkan jeragat

Petua Hilang Jeragat
Gambar Hiasan - Putih Telur
  1. Ambil 3 sudu beras di cuci dan di goreng sekejap dan di kisar bersama mata kunyit,biar jadi serbuk.
  2. Ambil 1 sudu bancuh dengan air limau nipis dan lumurkan pada muka.
  3. Bila kering cuci dengan air suam.
  4. Amalkan selalu, Insya Allah kulit akan jadi lembut dan licin.

**jikalau tiada limau nipis boleh juga diganti putih telur.


Petua Keenam - Untuk menggebukan dan mencerahkan kulit 
seluruh badan

Petua Menggebukan dan Mencerahka kulit
Gambar Hiasan - Beras Pulut
  1. Rendam beras pulut hingga lembut kemudian ditumbuk hingga lumat.
  2. Lumurkan badan dengan beras pulut yg telah ditumbuk sebelum mandi.
  3. Biar lumuran hingga kering kemudian sental kulit perlahan-lahan.
  4. Bilas badan dengan air dan amalkan sekerap mungkin.
  5. Boleh amalkan 2 kali seminggu untuk hasil yg terbaik.
Sumber: demibahagia.net & fancypgbag.blogspot.com

Haaa macam mana? rajin tak nak mencuba? Heeeee kalau anda semua ada penyakit "M" macam saya ni untuk cuba petua-petua ni semua...nak senang jom kita ber ABP 26 je...Cuma perlu bancuh dan minum setiap pagi. Nanti kulit pun akan rasa gebu, anjal dan moist je sepanjang masa. Tak tipu sebab saya sendiri memang rasa kesan tu semua seawal 5 hari pengambilan ABP 26. Tak percaya? Kenalah cuba sendiri. Dah ramai yang berpuas hati termasuklah artis dan personaliti. 

Untuk info produk anda bolehlah klik DI SINI.


JAMINAN PRODUK
 100% Bumiputera
 Dijamin HALAL oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)
 Bertaraf GMP (ISO)
 Ada kelulusan KKM

Saya sedang mencari BIz Partner untuk sama-sama memasarkan ABP 26 ini. Pakej terendah untuk mulakan biz ini ialah RM280 SAHAJA. Jom jana pendapatan dengan ABP 26. Hari-hari Masyukkkk dengan ABP 26!!!

✔✔✔Support TEAM yg luar biasa hebat & semua maklumat tentang produk, testimoni, pelan pemasaran, tips2 disediakan dlm Group Support.!!! Sertai kami #GEngGB Jutawan dengan SEGERA!!



Untuk sebarang pertanyaan jangan malu...jangan segan boleh hubungi saya melalui:

 Call/SMS/WhatsApp: 012-9702427
 Fanpage: https://www.facebook.com/MyLittleYaya
 IG: @ellina7984
♥ Twitter: @ellina7984


14 comments:

  1. Wah.. Bagus ni. Biasa guna air cucian beras sahaja, tak pernah pulak guna beras yang digoreng.

    ReplyDelete
  2. Saya suka baca perkongsian admin. Sgt bermanfaat.

    <a href="http://beautyfatimah.blogspot.com/2015/03/testimoni-set-kecantikan-membantu-kulit.html?m=1> Tips Kulit Sensitif</a>

    ReplyDelete
  3. Saya suka baca perkongsian admin. Sgt bermanfaat.

    Tips Kulit Sensitif

    ReplyDelete
  4. Saya dah cuba tips menggunakan putih telur tu, alhamdulillah bagus sgt tau

    ReplyDelete
  5. Saya dah cuba tips menggunakan putih telur tu, alhamdulillah bagus sgt tau. kipidap

    ReplyDelete
  6. Petua-petua lama memang sangat berkesan dan selamat digunakan untuk menggebukan dan mencerahkan kulit muka

    ReplyDelete
  7. Sye suke pakai masker muka putih telur + minyak zaitun 1 sudu + 2 sudu madu . 2x/week . Kalau minyak zaitun tu fungsi nak cerahkahkn kulit n bnyk lagi la . Y ni the best way sy penah try . Sblum ni just gune putih telur je . Pastu tambah dgn limau nipis. Tapi y mnyak zaitun + madu lagi best . Cume minyak zaitun tu kalau pakai muka nant cam rase panas sikit . 1 sudu besar da ckup . Lembut sngt muka. Pastu payah da jerawat nak naik lps try cara ni . Alhamdulillah :) . Untuk badan dlu rajin jgk nak gosok dgn limau. Buat dalam 3 mngu je . Pastu hehe .. niat xbtul . So beli scrub kat bodyshop je . Shea scrub . Best sngt . Lembut je . Kulit pom xkusam n cerah sikit . Kene rajin2 la ye .. good luck !

    ReplyDelete
  8. Wah.. Perkongsian yang sangat menarik sekali. Tips Kulit Gebu

    ReplyDelete
  9. Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Kulit kembali anjal

    ReplyDelete
  10. Ada satu produk tengah viral sekarang ni. Antara bahan dia adalah asid hyaluronik A yang bantu naikkan balik seri wajah. Bahan ni bukan benda asing pun. Badan kita pun ada bahan ni cuma kuantiti dia semakin sedikit bila kita semakin tua. Ramai dah guna. Dah VIRAL pun... Sebab semua yang guna muka jadi cantik. parut hilang. kulit jadi gebu. Tapi saya pun tak sangka betul menjadi. Kawan2 wife saya pun selalu cakap tentang produk ni. Nak tahu bagus ke x klik nama saya. share je nak petua paling senang kan... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada satu produk tengah viral sekarang ni. Antara bahan dia adalah asid hyaluronik A yang bantu naikkan balik seri wajah. Bahan ni bukan benda asing pun. Badan kita pun ada bahan ni cuma kuantiti dia semakin sedikit bila kita semakin tua. Ramai dah guna. Dah VIRAL pun... Sebab semua yang guna muka jadi cantik. parut hilang. kulit jadi gebu. Tapi saya pun tak sangka betul menjadi. Kawan2 wife saya pun selalu cakap tentang produk ni. Nak tahu bagus ke x klik nama saya. share je nak petua paling senang kan... hehe

      Delete
  11. PERHATIAN!!!!! PERHATIAN!!!!!!!
    nak kulit GLOWING dan PUTIH GEBU seluruh badan?
    nak jadi yang paling MENAWAN di kalangan kawan dan rakan sekerja?
    nak produk yang JANJI BERKESAN tanpa kesan sampingan?

    cubalah zettawhite whitening kapsul dari Taiwan!!
    inilah rahsia kulit artis Taiwan begitu putih dan cerah!!!
    inilah peluang anda memiliki kulit yang serupa artis!!

    Mengapa zettawhite?
    <3 capros dari Phyllanthus emblica (US whitening Patent 6124268、6290996、6235721、6362167、6649150、8206757、EP 1465589 B1) : sudah ada research paper mengesah ia ada whitening effect . Memutihkan badan dengan mengurangkan melanin
    <3 revasterol: anti-penuaan
    <3 ceramide: membaiki cell, mengurangkan flek hitam, melembapkan kulit
    <3 l-cysteine:mengambil tempat dlm proses pembentukan l-glutathione. Ia juga mengurangkan jeragat, pigmentasi
    <3 coq10 (US7910340、DE60225478、EP1466983、RU2298035、AU2002357526、CA2471763、JP5074287、CN100523205、I349039 skin patent): dari kilang kanebo, japan yang adalah kilang penghasilan coq10 terbesar di dunia dan mempunyai pengalaman dlm hasilan coq10 selama 40 tahun yang menghasil 100% natural coq10, bukan sintetik. Sudah ada research ia dpt mengurangkan kedut.
    <3 bioperine (US Patent 5536506 ; 5744161; 5972382 ; 6054585;、JP3953513、CA224746,EP0810868): meninggikan absorption semua content lain, biar semua yang dimakan berefektif & X dibazir!!

    nak order?
    pm page: https://www.facebook.com/Zaqueno-Skin-1698193270483766/?ref=bookmarks
    >> direct link ke pm: https://www.facebook.com/messages/1698193270483766/
    atau whatsapp 010-840 9080
    >>direct link ke whatsapp: https://api.whatsapp.com/send?phone=60108409080
    atau wechat: zaqueno

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...